حقایقی جالب و باورنکردنی درباره سال نو میلادی
یک سال دیگر نیز رو به پایان است و دوباره شور و حال سال نو در کشورهای مختلفی در گوشه کنار دنیا ایجاد شده است. دوباره مردم در حال آماده شدن هستند تا جشن سال نو میلادی را از 31 دسامبر (10 دی) تا ساعات اولیه 1 ژانویه (11 دی) برگزار کنند. جالب است که بدانید یک سری حقایق جالب و باورنکردنی درباره سال نو میلادی وجود دارد که خیلی از افرادی که در تکاپوی تدارکات سال نو میلادی هستند، از آن ها بی خبرند. اگر می خواهید که کمی بیشتر از افراد معمولی در مورد سال نو میلادی بدانید، با ما همراه باشید تا یک سری از حقایقی جالب و باورنکردنی درباره سال نو میلادی را به شما بگوییم. در ادامه می خواهیم پاسخ یک سری از سوالات پر تکرار مردم در مورد سال نو میلادی را به شما بدهیم. پس با ما همراه باشید!
چرا در گذشته، سال نو را در ماه مارس جشن می گرفتند؟
شاید برایتان غیر قابل باور باشد، اما باید به شما بگوییم که سال نو از ابتدا در روز 1 ژانویه جشن گرفته نمی شده است! در واقع در حدود 4000 سال پیش، یعنی قبل از میلاد مسیح، مردم بابل سال نویشان را در زمانی جشن می گرفتند که امروزه ما به آن ماه مارس می گوییم. آن ها یک جشن 11 روزه به مناسبت سال نو داشتند و در آن شروع فصل بهار را جشن می گرفتند.
چه کسی سال نو را به 1 ژانویه تغییر داد؟
جالب است که بدانید تقویم مسیحی حال حاضر، در حدود 400 سال پیش یعنی در سال 1582 میلادی درست شده است و از آن زمان بود که 1 ژانویه را به عنوان سال نو میلادی شناختند. از همان زمان هم بیشتر کشورهای جهان غرب، تصمیم گرفتند تا سال نو خود را در روز 1 ژانویه جشن بگیرند.
سال نو در کشورهای مختلف به چه شکلی جشن گرفته می شود؟
در آمریکای شمالی، رسم است که در شب سال نو میلادی، کل خانواده و دوستان دور هم جمع می شوند تا با هم به جشن و پایکوبی بپردازند، غذاهای مخصوص سال نو را میل کنند و با یکدیگر آتش بازی کنند. اما شیوه جشن گرفتن سال نو میلادی، در همه جای دنیا به این شکل نیست. برای مثال در یونان، یک سکه نقره ای یا طلایی را درون یک کیک می پزند و اعتقاد دارند که این سکه درون تکه کیک هر کسی که بیفتد، خوش اقبالی در سال جدید نصیب او می شود. در اسپانیا هم مردم در لحظه نیمه شب 12 خوشه انگور را با هم می خورند تا 12 ماه شادی در انتظارشان باشد. از طرف در بولیوی، خانواده های عروسک های دست ساز کوچکی درست می کنند و آن را در خارج خانه هایشان آویزان می کنند تا خوش شانسی به سوی خانه شان روانه شود. در ژاپن هم در نیمه شب سال نو، زنگ های مختلفی به صدا در می آیند تا ارواح خبیثه از کشورشان دور بماند! جالب است که بدانید هلندی ها نیز شیوه مختلفی برای جشن گرفتن سال نو دارند. آن ها با استفاده از درختان کریسمسیشان در خیابان های شهر آتش به پا می کنند و پرتغالی ها نیز رسم دارند که کودکانشان را به درب خانه های همسایه هایشان بفرستند تا برای آن ها آواز بخوانند و شیرینی و سکه هدیه بگیرند!
چرا در شب سال نو میلادی، آتش بازی می کنند؟
جالب است که بدانید قرن ها پیش، این چینی ها بودند که آتش بازی را اختراع کردند. آن ها اعتقاد داشتند که با آتش بازی می توانند ارواح خبیثه را از خود دور کنند و به جای آن ها، خوش اقبالی را مهمان خانه هایشان کنند. تا اینکه کم کم این آتش بازی به شیوه ای برای جشن گرفتن سال نو میلادی تبدیل شد و هنوز که هنوزه طرفداران زیادی دارد.
چرا مردم در شب سال نو میلادی به اهداف و رویاهایشان فکر می کنند؟
مردم کشورهای غربی هم درست مثل مردم کشور خودمان ایران، عادت دارند که در شب سال نو، یک سری قول ها را به خودشان بدهند. برای مثال به خودشان قول می دهند که یک رفتار یا عادت بد را کنار بگذارند، بهتر درس بخوانند و یا برای هدفی خاص تلاش کنند. اما سوال این است که چه کسی به مردم گفته است که باید چنین کاری را انجام دهند و اصلا ایده هدف گذاری در شب سال نو از کجا آمده است؟ جالب است که بدانید بابلی های باستان اولین کسانی بودند که در شب سال نو، اقدام به هدف گذاری می کردند! آن ها در آن زمان های دور، در شب سال نو مراسمی را اجرا می کردند و به خودشان قول می دادند که تمام تلاششان را کنند که در سال جدید، خدایان خود را راضی کنند! این رسم کم کم تغییر پیدا کرد و به اینجا رسید که همه مردم جهان فکر می کنند که با هدف گذاری در شب سال نو، به آرزوهایشان می رسند!
مردم کدام کشور اول از همه و مردم کدام کشور آخر از همه، سال نو میلادی را جشن می گیرند؟
اگر شما دوست دارید که جزء اولین کسانی باشید که سال نو میلادی را جشن می گیرند، باید به کشور کوچک جزیره ای کریباتی بروید. این جزیره در اولین منطقه زمانی جهان واقع شده است و به خاطر همین هم اولین کشوری است که در آن سال نو شروع می شود. در مقابلش، کشور ساموا در اقیانوس آرام آخرین کشوری است که سال نو در آن جشن گرفته می شود.